Izložba slika i skulptura Hamzalije Muhića i Lejle Ćehajić


Hamzalija Muhić rođen je 1960. godine u Sokocu.

Akademiju likovnih umjetnosti je završio u Sarajevu 1987. godine.

Prisutan je već godinama na likovnoj sceni BiH. Aktivno izlaže od ratnih dana do danas. Do sada se na svojim samostalnim izložbama publici predstavio s više slikarskih ciklusa: “Taloženje i raspadanje”, “Pusta zemlja”, “Dok niz nebo veče spušta se i pada”, “Melanholija” i drugi.

Dobitnik je više nagrada i priznanja, a posebno vrijedi izdvojiti Grand prix Collegium Artisticum 2009. godine. Hamzalija Muhić živi i radi u Sarajevu.

Lejla Ćehajić rođena je 1978. godine u Sarajevu. Diplomirala je 2004. godine na Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevo, Odsjek za kiparstvo, u klasi profesora Mustafe Skopljaka. Tema njenog postdiplomskog studija je “Skulptura kroz igru likovnih i izražajnih elemenata teatra i lutkarskog teatra”.

Od 2005. godine je članica ULUBiH.

Do sada je imala osam samostalnih izložbi, a učestvovala je u oko šezdeset kolektivnih izložbi.

Dobitnica je više nagrada: “III Salon mladih BiH umjetnika”, Galerija Collegium Artisticum, Sarajevo , BiH – Nagrada za skulpturu “Kenan Solaković” (2009), Grand Prix, Galerija Collegium Artisticum, Sarajevo, BiH, Šestoaprilska izložba ULUBiH-a (2011) i Međunarodna nagrada “Privatno i javno”, ULU EN FACE,Mostar, BiH (2011). Lejla Ćehajić živi i radi u Sarajevu.