Savremena umjetnička scena Trebinje


Na izložbi u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine prikazani su radovi većine umjetnika koji imaju blisku vezu s Akademijom likovnih umjetnosti u Trebinju. Ova visokoškolska ustanova djeluje u sklopu Univerziteta Istočno Sarajevo, a osnovana je 1995. godine.

Vrlo je optimistično je što na izložbi izlaže i najmlađa generacija umjetnika tj. apsolventi, svršeni master studenti, kao i neki studenti završnih godina. Ovakva sinteza mladih i starijih, u žanrovski i medijski različitim konceptima, potvrđuje opredijeljenost, kako škole, tako i scene, za njegovanje klasičnih vrijednosti u savremenom duhu, kao i njegovanje savremenih medijskih praksi, teorija i pristupa prema umjetnosti. Ovom izložbom i selekcijom, pokušavaju se pomiriti tzv. suprotnosti i razlike medijskom pristupu, kao i društveno-sociološkom poimanju šta je savremeno, šta moderno, šta klasično, a šta prevaziđeno u metodologiji pristupa razumijevanja i mišljenja o umjetnosti generalno, piše Igor Bošnjak u katalogu izložbe.

Umjetnici:  Milica Lojović, Miloš Vučićević, Nada Radović, Branko Milanović, Igor Bošnjak, Nada Arnaut,  Taida Jašarević Hefford, Jovanka Stanojević, Miljan Vuković, Anka Gardašević, Sreten Milatović, Željka Momirov, Đorđe Arnaut, Marko Musović, Savo Peković, Ratko Vučinić.