Radionica u sklopu izložbe „Taština malih razlika“ Graysona Perrya


Ako si kreativan ili voliš umjetnost, prijavi se na edukativno – likovnu radionicu u sklopu izložbe „Taština malih razlika“. Radionica podrazumijeva obilazak izložbe, interaktivnu vođenu diskusiju o izloženim eksponatima (tehnikama izrade, uzorima iz historije umjetnosti na kojima su djela nastala, značenju prikaza i subjektivnim interpretacijama) i kreativno – manuelni rad.

Ako raspust želiš da provedeš kreativno u muzejskom prostoru, pošalji svoje ime i prezime, e-mail adresu i starosnu dob na aidaa91@live.com (Aida Šarac) ili pozovi Galeriju na 033/ 266 – 550 i 033/ 266 – 551 i prijavi se.

Radionica će biti održana tokom raspusta u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine, a učesnici će o tačnim datumima održavanja biti naknadno obaviješteni (Zelenih beretki 8, 71000 Sarajevo).

Izložba Taština malih razlika zajednički je posjed kolekcija British Councila, Arts Councila i londonskog Centra Southbank. Tapiserije su poklon samog umjetnika i galerije Victoria Miro, uz podršku televizije Channel 4, Art Funda i fondacije Sfumato, te uz dodatnu podršku Alix Partners. 

Link za prijavu na radionicu: https://www.britishcouncil.ba/programi/umjetnost/tastina-malih-razlika/radionica-djeca/formular