Sara Art Fair 2015


Imamo zadovoljstvo da vam najavimo otvaranje sajma umjetnosti Sara Art Fair 2015.

Njegovo prvo izdanje održava se od 21. do 25. maja u kompletnom prostoru Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine koja se nalazi u srcu Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine.

U kompletnom izlagackom prostoru Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine na vise od 1000 metara kvadratnih, sajam ce u svojih 5 dana trajanja biti mjesto susreta umjetnika, galerista, kolekcionara, producenata, kriticara i istoricara umjetnosti, kustosa, novinara jednom rijecju ljubitelja umjetnosti kako Balkana tako i Evrope a zasto ne i svijeta.

Radovi umjetnika će biti izloženi na tri sprata izložbenog prostora Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine, a njihova fluidna i prozračna postavka, zamišljena kao cjelina, ponudit će iskrenu i sveobuhvatnu sajamsku postavku.
Sara Art Fair je osmišljena radi buđenja uspavanog tržišta umjetninama u Bosni i Hercegovni, kao i regiona, te kao takva predstavlja kariku koja nedostaje u naporima kulturnih institucija i kulturnih radnika da poboljšaju uslove rada i života umjetnika, kao i ostalih uključenih subjekata u kulturni sektor.

Sara Art Fair će također ponuditi značajan popratni program u vidu otvorenih razgovora i interesantnih prezentacija na temu umjetnosti u svakodnevnom zivotu, vaznosti definisanja jasnih ciljeva kulturne politike jedne zemlje, managmenta u kulturi i umjetnosti, komercijalnim aspektima i potencijalima kao i siroj promociji svih umjetnickih disciplina.

Za nase najmladje pripremili smo poseban program Mala Sara u vidu likovnih radionica sa umjetnicima trenutno aktivnim na savremenoj art sceni Bosne i Hercegovine.

Art projekcije i muzicki performansi ce u vecernjim satima pratiti konstruktivna druzenja gore navedenih kategorija ljubitelja umjetnosti u opustenoj atmosferi naseg Sara Art Caffea specijalno osmisljenog za potrebe sajma umjetnosti.

Ovaj jedinstveni događaj je prilika da otkrijete Sarajevo kroz njegove geografske osobine i aktuelna zbivanja.

Zainteresovani više informacija mogu dobiti na web stranici www.artsarajevo.com i na kontakt e-mail info@artsarajevo.com ili telefon 00 387 61 497 144.

Nosilac ovog projekta je Vizionarsko Drustvo.