Izložba stripa: comiXconnection


11313148_867449796667717_4958919131199440658_oDruga izložba u sklopu STRIPITI festivala, čiji naslov comiXconnection čini i dio imena festivala, će biti otvorena 4. jula u prostorijama Umjetničke galerije BiH, ul. Zelenih beretki 8.

Ova izložba je ujedno i razlog za ovogodišnji festival stripa jer bez svesrdne pomoći Beate Wild, koordinatorice za Srednju i Istočnu Europu u Muzeju europskih kultura (pri Nacionalnom muzeju u Berlinu), udruženje Drugi ugao ne bi moglo ni započeti organizirati najveći ovogodišnji strip događaj u BiH.

Izložba će biti otvorena u 20:00h a prezentovat će alternativne stripove iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Ogromni panoi, zajedno s aluminijskim pločama i uokvirenim strip tablama dat će presjek jednog vremena i prostora, koje mnogo toga sjedinjuje ali i mnogo toga razdvaja.
Pored stripova, bit će prikazani i animirani i igrani filmovi kreativaca koji su učestvovali u stvaranju ove izložbe.

Bosnu i Hercegovinu svojim stripovima će predstavljati Admir Delić, Zoran Herceg, Kostja Ribnik i Navid Bulbulija, koji će također predstaviti i svoj animirani film “Writer's Block”.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 25. jula, svim danima osim nedjelje.